Coincidint amb el dia Mundial del Patrimoni, l’entitat Llefi@net Xarxa Ciutadana de Llefià i l’associació cultural L’Independent de Badalona llencen una eina col·laborativa molt potent per identificar els béns patrimonials de Badalona i indicar el seu estat d’ús i conservació.

Gràcies al projecte col·laboratiu OpenStreetMap es poden geolocalitzar edificis públics, centres educatius, equipaments esportius, locals i fins i tot places i solars de titularitat pública de la ciutat.

Així s’ha publicat un mapa interactiu a www.patrimonibadalona.llefia.org on podeu visualitzar els béns patrimonials de Badalona classificats en quatre categories: en ús, amb un ús diferent o amb deficiències que impedeixen un ús ple, sense ús, i sense dades d’ús.

Convidem les entitats, plataformes i persones a escala individual a fer aportacions que ens permetin actualitzar les dades del mapa.

Si, per exemple, trobeu que tanca o reobre la biblioteca Can Casacuberta, o que les pistes d’atletisme Paco Águila recuperen l’enllumenat, o no funciona la calefacció a una escola o l’aigua calenta a un poliesportiu, o que hi ha un local que no surt al mapa, ens ho podeu comunicar al correu patrimonibadalona@llefia.org, indicant el nom de l’emplaçament, les coordenades o adreça i el seu estat, que ho revisarem per fer els canvis de classificació o d’estat d’ús adients.